Hoppa till sidans innehåll

Ledare för lektionsverksamheten


Roland Nilsson

Roland började på Rocklunda 1967 och fungerar idag tillsammans med sin fru Lena Nilsson som ledare för lektionsverksamheten.

Roland är A-tränare i hoppning samt lagledare för VRS Elitlag i hoppning. Han håller även speciallektioner för lektionsryttare varje vecka.

Roland utbildar lektionsverksamhetens instruktörer tillsammans med Lena Nilsson och Jan Rosell samt externa föreläsare.

Han har ridit i hopplandslaget, ridit svår dressyr samt även steeplechase. På 1980-talet var Roland förbundskapten för hoppningen. I sin roll som banbyggare har Roland byggt hoppbanor runt om i världen däribland tre Världscupbanor. Samt även blivit utsedd till världens bästa banbyggare.

Roland har utbildat flera hästar och ryttare upp till svår klass.

Elva ridlärare i Sverige har blivit utsedda till Svensk Fellow vilket är den fjärde och högsta titeln. Roland är en av dessa.

En "Fellow" inom Svenska Ridsportförbundet kännetecknas av följande;

  • Ridläraren har en formell kompetens på högsta nivå (Svensk Ridlärare Level 3
  • Ridläraren har varit mångårigt och framgångsrikt verksam inom ridsporten, främst inom ridskoleverksamheten.
  • Ridläraren är minst 40 år gammal.

Ridskole- och Utbildningssektionen anser att de elva första att ingå i sammanslutningen Svensk "Fellow" väl fyller de ställda kraven.
De har alla framgångsrikt tävlat, tränat och utbildat i olika sammanhang och den sammanlagda kunskapen dessa elva besitter är imponerande.

 

 

 Lena Nilsson

 

Lena Nilsson

Lena började på Rocklunda 1967 och fungerar idag som ledare för lektionsverksamheten tillsammans med sin man Roland Nilsson.

Hon är utbildad Svensk Ridlärare II (SRLII) och håller ridlektioner flera gånger i veckan. Hon sköter kontor och bokningar till ridskolan. 

Lena är även B-tränare i hoppning och har utbildat flera hästar till svår klasshoppning. Hon utbildar unghästar, har har själv ridit i hopplandslaget och har flera placeringar i Världscupen samt GP vinster.

Uppdaterad: 10 SEP 2018 21:38 Skribent: Victoria Varga

SIHS_logo_pos

 

 

 

 

Postadress:
Västerås RS - Ridsport
M. Stephanson, Gesällgatan 1
72220 Västerås

Besöksadress:
Rocklunda Gård
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +4621188883
E-post: This is a mailto link

Se all info