Hoppa till sidans innehåll

Avtackning Lena och Roland

25 SEP 2020 19:00
Lena och Roland tackas av och Camilla välkomnas av Västerås stads nämnd för idrott, fritid och förebyggande, Västmanlands Ridsportförbund och RF-SISU Västmanland
  • Skapad: 25 SEP 2020 19:00

På tisdagen fick Västerås Ryttarsällskap besök Västerås stads nämnd för idrott, fritid och förebyggande. De besökte ridskolan på Rocklunda tillsammans med Västmanlands Ridsportförbunds ordförande Gunnar Larsson och verksamhetschefen för RF-SISU Västmanlands verksamhetsområde Idrott och samhälle, Helena Hagberg.

De kom för att avtacka Lena och Roland Nilsson, som efter ett drygt halvt sekel, drar sig tillbaks från ridskolan och för att välkomna Camilla Hedin som tog över i samband med starten av höstterminen.

Vicki Skure-Eriksson, som är ordförande för nämnden, tackade Lena och Roland för deras oerhört värdefulla insatser för ridsporten Västerås stad.
Hon betonade det goda samarbetet och hon ser fram mot ett fortsatt lika givande samarbete med Camilla och VRS.

Avtackning Lena & Roland

Från vänster: Vicki Skure-Eriksson, Gunnar Larsson, Roland Nilsson, Christer Gustafsson (ordf. VRS) och Lena Nilsson

Gunnar Larsson berättade också om Roland och Lenas utmärkta arbete för ridsporten i Västmanland och Sverige.
Bland annat arrangerades den första internationella hopptävlingen i Sverige av VRS på Rocklunda 1975. Ett lyckat arrangemang där flera grannklubbar fick chansen att vara med och hjälpa till.
Det ledde även fram till Göteborg Horse Show där VRS var en av arrangörsklubbarna.
Det är unikt att en förening har haft en person som Roland, landslagsryttare, förbundskapten och banbyggare i världstopp och dessutom Lena som toppryttare i världscupen.

Ändå är det kanske en större bedrift att de under så lång tid lett Västerås RS som en plats där alla varit välkomna och där en fantastisk anda givit möjlighet till så många hästintresserade att starta och fortsätta sitt ”hästliv”. Deras förmåga att inkludera alla märks mycket i sektionen VRS-HS, hästsport för alla. I den gör många ideellt arbetande medlemmar en fantastik insats med ett stort antal grupper för funktionsnedsatta.

Efter tal och överlämnande av gåvor visade Camilla nämnden runt i stallet, berättade om verksamheten och framtida planer. Camilla har ”vuxit upp” i stallet och jobbat där många år.
Hon är en mycket välutbildad instruktör där specialutbildning som ledare för funktionshindrade är en av topparna i hennes digra CV.

Skribent: Cornelia Wenngren
E-post: This is a mailto link

SIHS_logo_pos

 

 

 

 

Postadress:
Västerås RS - Ridsport
M. Stephanson, Gesällgatan 1
72220 Västerås

Besöksadress:
Rocklunda Gård
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +4621188883
E-post: This is a mailto link

Se all info