Hoppa till sidans innehåll

Hedersomnämnande

02 DEC 2015 11:06
Västerås Ryttarsällskap får ett hedersomnämnande när Västerås stad delade ut 2015 års tillgänglighetspris.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2015 11:18

Tillgänglighetspriset delas ut varje år till någon eller några personer eller andra aktörer som gjort en insats för att öka tillgängligheten i samhället.

 

Här är juryns motivering för hedersomnämnandet:
 
”För att man i samband med ombyggnationen av Rocklundas ridanläggning ökade möjligheterna för alla ridintresserade att kunna delta vid lektionsridning, hästskötsel, teori och social samvaro. Genom att se hur det lilla extra kan bidra till att göra stor skillnad för den enskilda individen. Tack vare exempelvis lågt hängande sadelhängare och tvättkar kan både barn och personer med rörelsenedsättning själva tvätta och putsa tyglar, sadlar och använda andra anpassade ridhjälpmedel. Med hjälp av ramper vid ingången till ridhuset ges större möjlighet att sitta upp på hästen trots rörelsenedsättning. Juryn tycker detta är ett bra exempel på hur en redan väl fungerande handikappverksamhet får vara med och påverka vid en ombyggnad för att förutsättningarna ska bli bättre för alla.”
Tillgänglighetspriset delas ut varje år till någon eller några personer eller andra aktörer som gjort en insats för att öka tillgängligheten i samhället.

 

Läs mer här

Skribent: Cornelia Lundgren
E-post: This is a mailto link

SIHS_logo_pos

 

 

 

 

Postadress:
Västerås RS - Ridsport
M. Stephanson, Gesällgatan 1
72220 Västerås

Besöksadress:
Rocklunda Gård
72223 Västerås

Kontakt:
Tel: +4621188883
E-post: This is a mailto link

Se all info